Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vietnami csüngőhasú malac megjelenése,eredete,életmódja

2011.02.05

EREDETE:

Származásáról sokat nem lehet tudni. Ahogy a neve is mutatja őshazája Vietnam , ahonnan 1984-ben került Amerikába.  Hamar a családok kedvence lett magas intelligenciája,igénytelensége szabad tartási lehetôsége miatt.

MEGJELENÉSE:

Hasított, párosujjú patával rendelkező sertés, zömök testtel, rövid lábakkal, vastag bőrrel, hosszúkás, lekerekített pofával, szájában 44 foggal.  Különösen tömpe orra és a mély redők az állat pofáján egzotikus külsőt ad neki.Színe fekete, egy-két tenyésztett változata foltos (szürke, fekete, fehér)is lehet Szőrzetük egyenletesen nő.Homlokán erôs ráncok találhatók.  Feje törzséhez képest nagy, tokásodásra hajlamos. Füle hegyes oldalt szétálló, farka egyenes, bojtban végzôdô. A kan általában rejtett heréjû, csak két ráncos, sötétebb folt mutatja a herék helyét. Agyarfoga jól fejlett (fôleg a kanoknak).Kifejlett kori testtömege 60 és 120 kg közé tehetô.Marmagassága mindössze 50 cm. Nagyon gyorsan nőnek az első évben, majd méretük lassan, de folyamatosan növekszik tovább egészen 4 éves korukig.

ÉLETMÓDJA:

Gyenge a látása de kiváló a szaglása és a hallása. A vadon élő egyedek kondában élnek.Viselkedésére jellemző, hogy csoportban él, a csoportba idegen egyedeket nem szívesen fogadnak be.  Fölöslegesen nem támad, inkább visszavonul, ha van rá lehetősége. Intelligensek, könnyen nevelhetőek, szeretettel teliek, kíváncsiak, játékosak, tiszták, általában csendesek, nincs szaguk és nem allergének.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.